DEPOLAMA

                                                              

 

FİLTRELEME:

Ayrıştırma sırasında zeytinyağının içinde, gözle görülmez partiküller halinde bir miktar katı organik madde kalır.  Bu da zeytinyağına bulanık bir görüntü verir. Bu maddeler kısa vadede zeytinyağının nefasetini ve besleyici değerini artırsa da hızlı bozulmaya neden olur. Bu yüzden, zeytinyağının uzun süre bozulmadan saklanabilmesi için filtrelenmesi gerekir.   Filtreleme için farklı yöntemler vardır, kağıt filtreler en etkin yöntemlerden biri olarak öne çıkmaktadır.

 

 

DEPOLAMA:

Sıkım sonrası zaman kaybetmeden filtrelenen zeytinyağı çelik tanklarda dinlenmeye alınır. Sıcaklık, ışık ve oksijen zeytinyağının en büyük düşmanlarıdır. Bu nedenle, depolama alanının, direk güneş ışığı almaması ve yaz kış sabit sıcaklıkta (15-20 derece arası idealdir) tutulması önemlidir. Zeytinyağının oksijenle temasını kesmek için ise, tanklara azot, argon gibi gazlar basılarak, zeytinyağının üzerinde hava (dolayısı ile oksijen) geçirmez  bir tabaka oluşturulur.

 

 

AMBALAJLAMA:

Zeytinyağının direk güneş ışığına maruz kalmaması için, ambalaj seçiminde koyu renk cam şişe ya da teneke kullanılmalıdır.  Hava almayan kapak sistemleri tercih edilmelidir. Pet ambalajlardan kaçınılmalıdır. 

Ambalajlar, karanlık ve serin bir ortamda saklanmalıdır.

Ambalajın açılması ile birlikte hava ile temas başlar ve bozulma hızlanır. Bu nedenle küçük ambalajlar tercih edilmeli, ağzı açık ya da delik ambalajlar kullanılmamalıdır. 

 

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.